Több mint egy évszázaddal ezelőtt kezdődött meg hazánkban a nagyüzemi tejtermelés. Veszprém megyében a II. világháború utáni években 14 kis, korábban magántulajdonban lévő manufakturális üzemből alakult ki a Veszprém Megyei Tejipari Egyesülés, majd ebből jött létre 1955-ben a Veszprém Megyei Tejipari Vállalat, a Veszprémtej Rt. jogelődje. A megyei tejipari vállalat fejlődése 1956 után lelassult, elhasználódott a géppark. A hetvenes évek elején a vállalat már nem tudta kielégíteni sem a felvásárlási, sem a feldolgozási igényeket. Az újabb jelentős változás kezdete 1972-ben következett be a vállalat személyi és tárgyi feltételeinek tervszeru bovítésével.

   A vállalat jelenlegi székhelyén, a város iparterületén 1979-ben kezdte meg a termelést az új üzem.

   A rendszerváltás a tejfeldolgozó vállalat életében is változást hozott. A vállalatot 1993-ban a francia Bongrain Csoport, Európa vezető multinacionális sajtgyártó cége privatizálta. A tulajdonosváltással filozófiáját is megfogalmazta a Veszprémtej Rt. Célul tűzte ki, hogy kiváló minőségű termékeket állítson elő, valamint a régi, jól ismert termékei mellett újabb és újabb különlegességekkel lepje meg fogyasztóit. A fogyasztók tudják, hogy a Veszprémtej Rt. kiváló minőségű alapanyagból kiváló minőségű tejtermékeket állít elő, és ezt a cég a termékek csomagolásával is szeretné kifejezni, ezért folyamatosan újítja meg az egyes márkanevekhez tartozó tejtermékek megjelenését.

   A Veszprémtej Rt. tej alapanyag-termeltetéssel, tejfeldolgozással és termékgyártással, valamint kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik. A tevékenységéhez szükséges tej alapanyagot a Bakonyból, a Kisalföldről, valamint a balatoni régióból szerzi be. Ezen tájegységek éghajlata, klímája, talajadottságai kiválóan megfelelnek a jó minőségű és ízu tej termelésének.
   A társaságnál ma három üzemben folyik a termelés: a veszprémiben, a pápaiban és a keszthelyiben. A zirci cisztercita apátság épületének zegzugos pincéjében muködik a Veszprémtej Rt. sajtérlelője.

   A cég jól kiépített disztribúciós hálózattal rendelkezik. Termékei az ország minden pontján megvásárolhatók. Kapcsolatban áll az ország szinte valamennyi üzletláncával. Az üzletláncoknál központi raktárra történik a termékszállítás, a veszprémi régió egységeibe pedig naponta szállítanak tejterméket. Az értékesítési hálózat területi képviselői látogatják az üzleteket, hogy bemutassák a Veszprémtej Rt. termékeit, kóstolókat, akciókat szervezzenek és rendeléseket vegyenek fel.


A Veszprémtej Rt. hivatalos internetes megjelenései:

www.veszpremtej.hu
www.geramont.hu
www.bakony.veszpremtej.hu
www.tihanycamembert.hu

   « vissza

Föoldal mail