CIKKEK

Visszatér a Parmalat?

Bár több korábbi cégvezető ellen folyik vizsgálati eljárás a csalás ügyében, a vállalat jelenlegi vezetése azonban bizakodó

2005-03-03

A Parmalat olasz tejipari vállalat a könyvelési csalások napvilágra kerülését követő, 2003-ban bekövetkezett csőd után, ez év júliusában visszatérne az olasz tőzsdére .

Szerda éjjel hozták nyilvánosságra a hitelezőkkel tervezett megállapodás részleteit és a cég talpra állításának tervét. A vállalat élvezte a hitelezők védelmét, s nem kényszerült felszámolási eljárás megindítására, amikor lelepleződött, hogy adóssága 14 milliárd euró, nyolcszorosa a korábban közzétettnek.

A Parmalat most 2 milliárd eurós részvénykibocsátással tervezi az "újraindulást", és részvényekkel törlesztene a hitelezőknek, a tartozások körülbelül 5,7 százalékának megfelelő mértékben. Ez lényegesen alatta marad a hitelezők által korábban remélt 11,3 százaléknak. Az érdekeltek szavazással fognak dönteni a Parmalat ajánlatáról.

Több korábbi cégvezető ellen folyik vizsgálati eljárás a csalás ügyében, a vállalat jelenlegi vezetése azonban bizakodó: úgy látják, sikerült felgöngyölíteniük az eladósodás ügyét, jó az ágazati pozíciójuk, és a júliusi tőzsdei visszatéréssel helyreállhat a vállalat iránti pénzügyi bizalom is.

MTV

   « vissza

Föoldal mail