CIKKEK

Tüntetés-kronológia

2005. 02. 23.

2002. július 15. - Országos tiltakozó demonstrációt tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz), mert nem jött létre megállapodás az agrártárcával az előhaszonbérlet és az elővásárlás ügyében. A gazdák 14 megyében 24 helyszínen vonultak fel, az utakon mintegy 650 traktor és több mint 1100 ember tartózkodott.
2003. május 14. - A sertésválság miatt tüntető gazdák 12 megyében 36 helyszínen tiltakoztak félpályás útlezárással. A demonstrációkat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) szervezte. A termelők arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a sertés tartósan alacsony felvásárlási ára nem fedezi az állattartás költségeit.
2003. december 5. - Félpályás útelzárással demonstráltak a békési gazdák - mint fogalmaztak - a mezőgazdaság katasztrófahelyzete miatt. A 64-es főúton, Enying térségében (Fejér megye) félpályás útelzárással egybekötött demonstrációt tartottak a környék sertéstenyésztői. Ugyancsak a sertéságazat válsága miatt tartottak forgalomlassító demonstrációt a termelők az 53-as és 55-ös főút kisszállási (Bács-Kiskun megye) kereszteződésénél.
2004. február 16-26. - A tejtermelők , a sertés- és a broilercsirke-tenyésztők országszerte félpályás útlezárásokkal hívták fel a figyelmet helyzetük tarthatatlanságára. Február 25-én megállapodás született a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, valamint a mezőgazdasági érdekképviseletek és a gazdademonstráció képviselői között. A megállapodás rögzítette: a gazdálkodók több milliárd forintos többletforráshoz jutnak, s olyan járulékos intézkedések lépnek életbe, amelyek a termelők gazdasági tevékenységének feltételeit tovább javítják.
2004. november 24-26. - Országszerte több helyszínen tartott félpályás útlezárásokkal tiltakoztak a gazdák a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter támogatások felfüggesztéséről szóló döntése ellen, valamint a februári agrár-megállapodás megszegése miatt.

(Népszava.hu)

   « vissza

Föoldal mail