CIKKEK

130 ember kerülhet utcára

Hajdúböszörményben napok óta tartja magát az a híresztelés, hogy a Friesland Hungária Rt. bezárja a sajtüzemét.

2005. 02. 01.

Bezárják a sajtgyárat, rengeteg ember kerülhet utcára - ennyi volt az az SMS-üzenet, ami érkezett hozzánk, aztán kiderült: a hír nem is alaptalan. Hajdúböszörményben napok óta tartja magát az a híresztelés, hogy a Friesland Hungária Rt. bezárja a sajtüzemét. Ha ez bekövetkezik, az kisebbfajta lavinát indíthat meg a helyi munkaerõpiacon, hiszen mintegy 130 ember kerülhet utcára.

Tejtermelõi körökbõl úgy értesültünk, hogy az üzem idén jóval kevesebb alapanyagra szerzõdött, mint korábban, ráadásul a nyomott felvásárlási árak miatt sok beszállító otthagyta õket

A megyei munkaügyi központ helyi kirendeltségéhez ugyan még nem érkezett bejelentés csoportos létszámleépítésrõl, de informálisan a helyi kirendeltség munkatársai is hallottak arról, hogy valamilyen mértékû elbocsátás várható a "sajtgyárban".

- Tényleg vannak gondok a böszörményi gyárral, de a sorsáról egyelõre nem született döntés. Az üzem idén kevesebb alapanyagra kötött szerzõdést, hiszen a tejporgyártás veszteséges, a sajtnál pedig az árfolyam kedvezõtlen alakulása okoz problémát - ezt Kiss Pál István, a Nutricia-Friesland Közép-Európai Cégcsoport vezetõje mondta el, hozzátéve: egy hónapon bell kiderül, hogy bezárják a böszörményi üzemet, vagy "csak" racionalizálják az ott folyó termelést.

P. A. - (Hajdú Online)

   « vissza

Föoldal mail