CIKKEK

Iskolatej program 2005. tavasz

2005. 01. 25.

Program időszaka: 2005. január 1. és 2005. augusztus 31. közötti

Támogatás: óvodásonként, általános/középiskolai tanulónként foglalkozási és tanítási naponként átlagosan legfeljebb 0,25 liter tejegyenértékkel megegyező mennyiség erejéig a meghatározott tejtermékek után támogatás igényelhető. A támogatás forrása: EU + nemzeti forrás.

Támogatást igényelhetnek: közoktatási intézmények fenntartói (kérelmezők).

Feltétel: MVH előzetes jóváhagyása, agrárregisztráció.

A regisztrációs kérelem legkésőbb a jóváhagyási kérelemmel egyidejűleg nyújtható be, melynek jogvesztő határideje 2005. március 4. A korábban benyújtott és elfogadott jóváhagyási kérelem érvényes, új kérelmet nem kell benyújtani.

Szállító: regisztrált tejfeldolgozó, amely az Európai Unió tagországaiba szállítási engedéllyel rendelkezik, illetve az Európai Unió által jóváhagyott derogációs listán szerepel.

A kiszállított termék kizárólag közvetlenül az óvodások, az általános iskolai tanulók és a középiskolai tanulók részére kerülhet kiosztásra, azt a közoktatási intézmények más (pl. feldolgozási, kereskedelmi, ételkészítési) célra nem használhatják fel.

A támogatás mértéke a közoktatási intézmény székhelyéőol, a fenntartótól és az intézmény típusától függően eltérő, de maximum a tejtermékek nettó vételárának 10-100 %-a, összege a termékek kategóriájától függően max. 9-18 Ft/dl ill. 800 Ft/kg.

Benyújtás: a 2005. január 1. és 2005. március 31. között (I. időszak), valamint a 2005. április 1. és az intézmény nyári szünetének hivatalos kezdő idopontja közötti idoszakban (II. időszak) kiszállított tejtermékekre vonatkozóan, időszakonként egy alkalommal nyújtható be támogatási kérelem az adott időszakot követő harminc napon belül az MVH Központi Hivatalához.

Pályázati, támogatási információk: www.penzforras.hu

(Budapest Online)

   « vissza

Föoldal mail