CIKKEK

Kevés az érdeklődő a Parmalat üzemeire

2005. 01. 25.

Mélyen a meghirdetett árak alatti ajánlatok érkeztek a felszámolás alatt álló Parmalat Hungária Rt. tatabányai és cecei tejüzemére – tájékoztatta lapunkat Somogyi Ferenc, a tejipari cég felszámolását végző TM-Line Kft. ügyvezető igazgatója.
A vállalat tatabányai ingatlanát a meghirdetett 260 helyett csak 108 millió forintért venné meg egy befektetési vagyonkezelő. A több mint 18 ezer négyzetméteres tejüzemet raktározásra használja jelenlegi bérlője. Az üresen álló 5280 négyzetméteres cecei tejcsarnokért a helyi önkormányzat a remélt 5,4 helyett csupán kétmillió forintot kínál. Somogyi Ferenc hozzátette: a hitelezői választmány meghallgatása után dönt a pályázatokról. Elképzelhető, hogy ártárgyalást kezdeményeznek a jelentkezőkkel, vagy új pályázatot írnak ki.
A TM-Line a Parmalat egyéb ingatlanjait is csak többszöri nekifutásra tudta értékesíteni. Decemberben a cég olasz vezetői által használt három budapesti lakás és négy garázs 140,5 millió forintért kelt el a meghirdetett 158 millió helyett.
Az olasz Parmalat csődje miatt a magyarországi leányvállalat felszámolását tavaly március 23-án rendelték el. A Tej Terméktanács ugyanis erre vonatkozó kérelmet nyújtott be a fehérvári cég 270 millió forintos tartozása miatt. A Parmalat Hungária a tavalyi évet 640 millió forintos mínusszal zárta az előzetes adatok alapján.

(ThG) - (VG.hu)

   « vissza

Föoldal mail