CIKKEK

Vevõkre vadásznak a felszámolók...

2005. 01. 06.

Két üzem a Parmalattól - Ki veszi meg?

A Parmalat Hungaria Tejipari Rt. felszámolója, a TM-Line Kft. a cég tatabányai tejüzemét áfa nélkül 260 millió forintért, a cecei tejcsarnokot pedig 5.4 millió Ft-ért hirdette meg. Az ingatlanokat külön-külön szeretnék értékesíteni, a pályázatok határideje január 14-e.

Az egykori tatabányai tejüzemet a Parmalat korábban bérbe adta, a bérlő pedig raktározásra használta, míg a cecei tejcsarnok kihasználatlanul áll.

A felszámoló több sikertelen kísérletet követően nemrég eladta a Parmalat nagy értékű budapesti lakásait. A számadó utcában lévő három lakás és négy garázs 140.5 millió Ft-ért talált gazdára.

Vevő kerestetik az Interseed-üzletrészekre...

A felszámolás alatt álló Interseed Vetőmag-előállító Kft. vagyonelemeinek nagy részét az Agrolombard Kft vásárolta meg - írja a Napi. A baja külterületén fekvő 6.5 hektáros ingatlan, valamint a műszaki berendezések jócskán a meghirdetett ár alatt, összesen nettó 170 millió Ft-ért keltek el. (Korábban 420 millió Ft-ért hirdette meg a felszámoló a vagyonelemeket.)

Mostanra már csak a vetőmagtermesztés vagyonelem vár értékesítésre, mivel jogainak értékesítéséhez a német tulajdonos nem járult hozzá. A jelen helyzetben vagy az Interseed korábbi tulajdonosának kell megvennie a vagyonelemet, vagy ártalmatlanítani kell a veszélyes hulladéknak minosülő csávázott vetőmagot.

(Portfólió)

   « vissza

Föoldal mail