CIKKEK

Negyed liter tej , vagy sajt

AKCIÓ AZ IDÉN IS - Márciusig kérhetõ támogatás

2005. 01. 04.

Az idei iskolatejprogram január 1. és augusztus 31. közötti időszakára vonatkozó jogszabályban több újdonság is van -- kaptuk az információt Kerek Katalintól. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei földművelésügyi hivatalának vezetője összefoglalta a program legfontosabb elemeit.
Az akcióban a közoktatásban részt vevő iskolák 1--8. évfolyamára beíratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú tanulók, a szakképesítés megszerzésére felkészítő szakasz kivételével a középfokú oktatásban részt vevő diákok valamint az óvodások vehetnek részt.
Tanulónként, illetve óvodásonként -- tanítási, foglalkozási naponként -- átlagosan 0,25 liter úgynevezett tejegyenértékkel megegyező mennyiségig igényelhető támogatás. Ez a gyakorlatban adott mennyiségű zsíros, félzsíros, zsírszegény tejet , vagy ízesített zsíros, félzsíros, zsírszegény tejféleséget, valamint nem ízesített félzsíros vagy zsíros ömlesztett sajtot jelent.
A jóváhagyási kérelmet március 4-éig kell eljuttatni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal központjának -- postán. Az iskolások ellátására igényelhető támogatási rendszer a korábbihoz hasonlóan alakul. A középiskolásoknál és az óvodásoknál egy EU-közösségi rendeletben meghirdetett támogatás mértékéig igényelhető pénzügyi forrás.

Fenyvesi Károly - (24óra)

   « vissza

Föoldal mail