CIKKEK

Cégbirodalmat épít Csányi

Milliárdos Kereskedelmi lánc kialakítása is szerepel tervei között

2004. 12. 15.

Alsómocsolád

Még ebben az évben lezárulhat a Délhús Rt. tulajdonosváltása, így az Új MiZo Rt., a Csányi Pincészet Rt. után újabb baranyai cég neve mellé kerülhet pipa Csányi Sándor befektetési listáján. Az üzletember a fejlődés egyik útját cégei együttműködésében és egy kereskedelmi lánc kialakításában látja.
-- Nem kizárólag a gyors pénzügyi megtérülés elérése vezérelt az agrárgazdasághoz kötődő befektetéseknél. Meggyőződésem, hogy miként az Új MiZo Rt. vagy a Csányi Pincészet Rt., úgy a Délhús Rt. is győztesen tud kikerülni az éles piaci versenyből, a túlélésért folytatott harcból -- mondta tegnap a magát "majdnem tulajdonosnak" tituláló dr. Csányi Sándor a húsipari cég új alsómocsoládi szárazáru gyártó üzemének ünnepélyes átadásán.
Mint elmondta, a szerződések aláírása után megtörtént a korábbi tulajdonos cég és a Délhús összeolvadása, az új részvények kinyomtatását követően, várhatóan még ebben az évben lezárul az ügylet.
A Délhús egymilliárd forintot meghaladó fejlesztése kapcsán az üzletember elmondta, hogy a cég technológiái, termékei európai, sőt világszínvonalúak, a társaság gazdálkodási adatait régóta ismeri, ezért döntött a befektetés mellett. Meggyőződése, hogy az általa tulajdonosként jegyzett cégek működésüket és méreteiket is tekintve versenyképesek az európai piacon.
Dr. Csányi Sándor az üzemavató ünnepségen többször is utalt rá, hogy a fejlődés útját a cégek integrációjában látja. Lapunk kérdésére válaszolva így fejtette ki bővebben elképzeléseit:
-- Egy mezőgazdasági nagyüzem és egy-egy tejipari , borászati és húsipari termelő üzem tartozik agrár érdekeltségeim közé. Ezek integrációja, szoros együttműködése önmagában számos előnyt eredményezhet, a távlati terveim között azonban egy rájuk épülő kereskedelmi lánc kialakítása is szerepel.

Kaszás Endre - (Dunántúli Napló)

   « vissza

Föoldal mail