CIKKEK

Bíznak a tejpiacban

Tehenészet - Segített a Sapard

2004. 12. 11.

Új, 300 férőhelyes pihenőboxos istálló, a kétszer 10 állásos fejőház és egy 36 férőhelyes elletőistálló áll a 32 éves szentgáloskéri tehenészet helyén. A 140 millió forintos beruházáshoz 50 millió forint Sapard-támogatást nyertek.
-- Ez a beruházás is jó példája, hogyan lehet hatékonyan felhasználni az uniós pénzeket -- mondta a megnyitón Németh Imre földművelési miniszter. Hozzátette: összesen 65 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra kötöttek szerződést a Sapard-pályázat keretében, amiből 15 milliárdot már le is hívtak a gazdák.

-- A tejpiac újrafelosztása miatt kialakult extrém helyzet ellenére úgy gondolom, hamarosan helyreáll a piac és a szentgáloskériek megtalálják a számításukat az ágazatban.
Pásztohy András politikai államtitkár hazament, hiszen hosszú évtizedekig irányította az Agrária Rt-t és annak elődjeit. Köszöntőjében azt mondta: csak jó minőségű termékkel lehet a piacokon helytállni, ehhez pedig jó technológia kell. A legtöbb helyen ez csak összefogással valósítható meg és ezeket az együttműködéseket az EU is kiemelten támogatja.

Varga Ottó - (Somogy Megyei Hírlap)

   « vissza

Föoldal mail