CIKKEK

Gyárbezárás, leépítés a gyulai Frieslandnál

2004. 12. 01.

Leállította a gyulai tejporgyártó üzemét a Friesland Hungária Rt. szerdán, amelynek következtében 100 munkahelyet megszüntetnek - közölte a társaság.

Temesvári Kornél, a Friesland Hungária Rt. elnök-vezérigazgatója a döntést bejelentő közleményben tudatta, hogy a tejpor előállítása huzamosabb ideje veszteséges tevékenység, s ezért illetve a beérkező tejmennyiség miatt a Friesland folyamatosan csökkentette a termelés volumenét a gyulai gyárban.

Az üzem leállítása a profiltisztítás konzekvens folytatása - hangsúlyozza a cég közleményében. Az egyre élesedő versenyben a hatékonyság növelés a cég alapvető érdeke és előfeltétele a mintegy 2000 magyar munkahely megtartásának - áll a közleményben.

A Friesland Hungária közölte, hogy az alkalmazottak a törvényben előírtnál kedvezőbb feltételeket tartalmazó kompenzációt, segítségnyújtást kapnak.

A Friesland Hungária Rt. a magyar tejipari piac 24 százalékból részesedik. A vállalat az uniós csatlakozásra való felkészülés jegyében az utóbbi 2,5 évben 3,5 milliárd forintot fordított magyarországi üzemei korszerűsítésére.

(FigyelőNet)

   « vissza

Föoldal mail