CIKKEK

Síparadicsomba menthették a Parmalat-vagyont

2004. 11. 16.

A Parmalat alapítója és volt főnöke, Calisto Tanzi régóta keresett titkos vagyonát vélte megtalálni egy ügyvédcsoport, amely a Parmalat csodgondnokának megbízásából kutat világszerte a titkos Parmalat-vagyon után.

A La Repubblica híre szerint az ügyvédek a franciaországi Chamonix-ban, Brazíliában és Uruguayban akadtak ingatlanok és számlák nyomára.

Egy londoni ügyvédi iroda közlése szerint eddig 8,9 millió eurós titkos vagyont találtak.

A franciaországi luxus síparadicsom, Chamonix a Tanzi-család helyi ingatlanvásárlásai nyomán szinte már egészében a vállakozócsalád vagyonává lett. A " tejkirály " ezenkívül még dél-amerikai titkos számlákkal, valamint ottani villákkal és luxusjachtokkal is rendelkezett. Szakértők úgy sejtik, hogy Tanzi Montevideóban 1,2 milliárd eurót rejteget, egy "Wishaw Trading" nevű társaság számláin.

Tanzi a dél-amerikai titkos vagyont föltehetőleg a botrányokkal övezett menedzsere, Gianni Grisendi révén építette fel, aki 2000-ig a Parmalat brazil leánycégének vezetője volt.

Tanzi ügyvédje határozottan tagadta a La Repubblica jelentését, hangsúlyozva, hogy a Tanzi család tulajdonában levő ingatlanok bevételeit rendszeresen jelentették a Parmalat adóbevallásaiban.

(FigyelőNet)

   « vissza

Föoldal mail