CIKKEK

Génbanknap bikákkal és "lányaikkal"

2004. 10. 13.

Az ifjak után a "nagy öregek" is felvonultak a szépszámú közönség előtt. Róna, Ráró, Encomium, Zigóta és Vajk jól tejelő lányaikra a legbüszkébbek, akikből szerencsére akad jó néhány, ami nem csoda, hiszen a "nagy öregek" nem egyebek, mint tenyészbikák. ők voltak az október 7-én Mezőhegyesen megrendezett génbanknap egyik főszereplői.

A mezőhegyesi Génbank Kft. Magyarország egyik legfiatalabb mesterséges termékenyítő állomása. A társaság szarvasmarha, ezen belül holstein-fríz fajta tenyésztésével, szaporítóanyag-termeléssel, -forgalmazással (export és import szinten egyaránt) foglalkozik - tudtuk meg Petner Krisztiántól, a Génbank Kft. marketing menedzserétől.
- Szakmai napjaink már hagyományosak, idén is nagy érdeklődés kísérte a mezőhegyesi rendezvényünket. A vendégeket Veres Zoltán ügyvezető köszöntötte, majd bemutattuk a már bizonyított eredménnyel rendelkező tenyészbikáinkat, illetve az újabb reménységeket. Ivadékbemutatót is láthattak az érdeklődők, a tenyészbikák "lányait" - fogalmazott a marketing menedzser.
A génbanknapon szakmai előadásokra is sor került, a programot a társaság a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesületével közösen szervezte meg.

Kovács Erika - (Békés Megyei Hírlap)

   « vissza

Föoldal mail