CIKKEK

Sajtüzemet nyitnak

Izsák

2004. 09. 24.

A ma kezdődő Izsáki Sárfehér Napok keretében holnap új munkahelyet avatnak a Vadas-dűlőben. Elkészült a sajtüzem beruházásának első üteme.
Az Alföldi Garabonciás Kft. valójában nemrégiben nézte ki magának Izsákot, és sajtgyár építésébe kezdett. A város széli telephely ideális környezetben, zöldövezetben van, amelyhez -- mint láttuk -- a tulajdonos is igazodott.
A több mint háromszázmillió forintos beruházás -- amelyhez SAPARD-támogatást kaptak -- elso ütemének befejeztével nyolc embert tudnak foglalkoztatni. Az üzem egyébként -- mint arról Kocsis Pál, a kft. egyik tulajdonosa tájékoztatta lapunkat -- EU-számmal rendelkező. Korszerű, de hagyományos technológiával készülnek itt a termékek. Napi ötezer liter tej feldolgozására képes az üzem.
Háromféle -- lágy, félkemény és kemény -- különböző ízesítésu kecskesajtot készítenek: fokhagymást, zöldfűszerest és füstöltet. Az üzem létrejöttét a környékbeli kecsketartó gazdák is örömmel fogadták, hiszen a szükséges alapanyagot tőlük vásárolja fel a kft. A legtöbb tej a bugaci és a bócsai gazdák kecskéitől származik.

(Petőfi Népe)

   « vissza

Föoldal mail