CIKKEK

Idén az óvódások is kapnak iskolatejet

2004. 08. 25.

Az új tanévben bővül az iskolatej-program: nemcsak tejet , hanem kakaót vagy ömlesztett sajtot is kaphatnak a gyerekek, nemcsak az iskolában, hanem az óvodában is.

- Folytatódik szeptember elsejétől a tavasszal elkezdett iskolatej-program számos új és nagyon kedvező elemekkel, lehetőségekkel bővítve -- mondta Dékány András, az agrártárca szóvivője. Az új elemek, lehetőségek közé tartozik, hogy most már nemcsak az általános iskolások vehetik igénybe, hanem óvodások számára is kiterjesztette a kormány ezt a lehetőséget. Az előrejelzések szerint csaknem 700 ezer óvodáskorú, illetve iskoláskorú kaphat naponta 2,5 deciliter tejet . Az elso féléves tapasztalat alapján a kormány módosította a lehetőségeket, ezek szerint nemcsak tejet lehet igénybe venni, hanem más termékeket is. Tehát akinek kakaóra van igénye vagy ömlesztett sajtra, ezt is megrendelheti, és ezt is odaadhatja a diákoknak.

- Említette, hogy körülbelül 700 ezer kisgyerek kap szeptembertől iskolatejet. Viszont legjobb tudomásom szerint vannak még olyan iskolák, amelyek nem jelentkeztek. Nekik mi a teendőjük?

- Hogyha szeretnének jelentkezni, és az óvodások, illetve az iskolások számára iskolatejet vagy tejterméket biztosítani, szeptember 30-ig kell jelezniük ezt az igényüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. A jelentkezési lapokat megkapták az önkormányzatok, illetve a földművelési tárca honlapjáról is letölthetők.

Lévai Károly - (MROnline)

   « vissza

Föoldal mail