CIKKEK

Lakások és üzletek lesznek a tejgyár helyén

2004. 07. 30

Bontják az egykori, Bercsényi ligeti tejüzem épületeit. Az épületegyüttes egy része megmarad, lakások s üzletek épülnek az ingatlanra, alattuk pedig mélygarázs lesz.
Hat éve zárták be a gyori Bercsényi ligeti egykori tejgyárat . Hosszú ideig lakat orizte a kapuját, s belül az orzo-védo szolgálat emberei vigyázták az ott maradt értékeket. Késobb a gazda, a MiZo leszereltette a technológiai berendezéseket, máshová szállította, az ingatlant és rajta a tejüzem épületeit három éve eladta az Ernst Kft.-nek. Azt az épületet, ahol valamikor a tejet pasztorözték, most bontják, míg egyes üzemrészeknek már csak a helye maradt. Az egykori tejüzem sorsáról Máté Imrét, az Ernst Kft. cégvezetojét kérdeztük:
- Az új tulajdonosnak határozott elképzelése volt a megvásárolt ingatlannal, de annak megvalósításával várnia kellett, míg Gyor-Sziget új rendezési terve elkészült és elfogadták azt. Két és fél éves procedúra után tavaly a gyori közgyulés elfogadta a rendezési tervet, a társaságnak érvényes építési engedélye van a volt tejgyári területre. Az egykori üzemépületeknek csak egy része tunik el, a megmaradóból részben lakásokat alakítanak ki.
A tejgyár teljes területe hatezer négyzetméter, ezen száznyolc lakás épül, továbbá kilencszáz négyzetméter nagyságban üzleteket alakítanak ki. A társaság úgy kapta meg az építési engedélyt, hogy az épületek alatt mélygarázst alakítson ki. A teljes építési költséget Máté Imre 1,2-1,3 milliárd forintra becsüli. A kiszemelt tejgyári épületek lebontásával augusztus 25-ig kell végezniük az e munkával megbízott cég embereinek, s utána kezdodhet az építkezés. A társaság most keresi a beruházás leendo kivitelezojét. Máté Imre úgy gondolja, hogy jövo év közepére, illetve végére beköltözhetnek a 108 lakásba a családok és benépesülhetnek az üzletek is.

(Kisalföld Online)

   « vissza

Föoldal mail