CIKKEK

Félmilliárdos Parmalat-hitel

2004. 04. 23.

A székesfehérvári Parmalat Hungária Rt. jövő héten félmilliárd forintos hitelszerződést ír alá egy hazai bankkal – tájékoztatta lapunkat Somogyi Ferenc, a cég felszámolásával megbízott TM-Line Kft. ügyvezető igazgatója. A felszámolóbiztos hozzátette: több bankkal is tárgyalt, egyikükkel pedig várhatóan a jövő hét elején írják alá a forgóeszköz-finanszírozásra vonatkozó félmilliárd forintos hitelkeretet. Ezzel főként a működési költségeket szeretnék finanszírozni, hiszen a héten már százhúszezer liter tejet dolgoznak fel naponta. A magyar tejpiacon nyolcszázalékos részesedéssel bíró cég menedzsmentje továbbra is új termékek bevezetését tervezi. A felszámoló az anyavállalat csődbiztosánál, Enrico Bondinál a Parmalat márkanév megtartását kezdeményezte: tekintettel a hitelezők érdekeire a felszámolási eljárás végéig változatlan név alatt működhet a székesfehérvári tejcég.
A hónap elején indított reorganizációs programnak megfelelően május elejéig teljesen felülvizsgálják a jelenlegi termelési struktúrát és az ahhoz szükséges munkavállalói létszámot. Ezek után pedig döntenek arról, milyen összetételű menedzsmenttel és dolgozói létszámmal folytatják a termelést.
A Parmalat felszámolását, mint ismert, március 23-án rendelte el a Fejér Megyei Bíróság, mivel a Tej Terméktanács a fizetésképtelenség megállapítását kezdeményezte a cég 60 napon túli 270 millió forintos tartozása miatt. Jövő héten pedig az agrártárcánál napirendre kerül az a javaslat, amely a cég felé követeléssel rendelkező termelők helyzetét megoldhatja. A tárca illetékesei szerint ezek a termelők az állam által garantált és támogatott hiteleket vehetik igénybe.

VG

   « vissza

Föoldal mail