CIKKEK

Agrártárgyalások kezdődnek januárban

2004. 01. 09.

Még januárban összehívja az FVM az agrárkerekasztal-tárgyalások első plenáris ülését – közölte tegnap Németh Imre miniszter. A tárca a többfordulósra tervezett egyeztetésen – Medgyessy Péter miniszterelnök felkérésére – nemzeti konszenzust kíván kialakítani egy középtávú agrárstratégia kidolgozásához. Ennek összeállítását 1998 óta törvény írja elő, de a koncepció öt év alatt sem készült el.
Mint ismert, a tárgyalások megtartását tavaly év végén az MDF szorgalmazta Medgyessynél az agrárium egyre súlyosabbnak ítélt válsága és a hazai agrárfelkészülést bíráló uniós monitoringjelentés miatt. Medgyasszay László (MDF) tegnapi tájékoztatóján közölte: ha a kormány a nemzeti agrár-kerekasztalt tíz napon belül nem hívja össze, a párt maga kezdeményezi annak létrehozását. A kabinet nem értette meg az ügy fontosságát – szögezte le.
Németh Imre szakmai kérdésekben hívja majd össze az agrárkerekasztalt – mondta tegnap Pásztohy András, az MSZP ügyvivője. Lapunknak adott korábbi nyilatkozatát megerősítve közölte: létre kell hozni egy másik, „nagy” agrár- és vidékfejlesztési kerekasztalt is, amelyen a több kormányzati cikluson átnyúló politikai jellegű kérdéseket kellene tisztázni.

VG

   « vissza

Föoldal mail