CIKKEK

Kevés a jó trappista sajt

2003. 11. 17.

A trappista sajtok vizsgálata során az ellenőrzött harminc termék 63,3 százaléka nem felelt meg a követelményeknek - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF) legutóbbi vizsgálatának összefoglaló jelentésében. A felügyelőség 12 megyében, 15 gyártóhelyen előállított trappista sajtot vizsgált meg. A feltárt hibák közül kiemelkedett a 43,3 százalékot jelentő mikrobiológiai kifogások aránya, ami azt jelenti, hogy a termékek élelmiszer-biztonsági szempontból nem voltak elfogadhatóak. A jelölés és az összetételi hiányosságokra visszavezethető kifogás hat-hat terméket érintett, a minták 16,7 százaléka érzékszervi okok miatt nem felelt meg. Az előírtnál alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatt öt terméket kifogásoltak. A felügyelőség a nem megfelelő termékek gyártóit összesen 750 ezer forint vizsgálati díj megfizetésére kötelezte. A mikrobiológiai hibákról a területileg illetékes állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrzési állomásokat tájékoztatták a felügyelők, amelyek alátámasztották a megállapítottakat.

Népszava

   « vissza

Föoldal mail