CIKKEK

MiZo: hűtőházi és logisztikai beruházás

2003. 10. 21.

Piaci eredményei és a versenyképessége javítása érdekében korszerű új hűtőházat és logisztikai központot telepített pécsi telephelyére az Új MiZo Rt. A Merkantil Ingatlan Lízing Rt.-vel együttműködésben megvalósított, megközelítőleg egymilliárd forint értékű beruházás eredményeként 5 hónap alatt épült meg a mintegy 3400 négyzetméternyi területű új érlelő- és raktárépület. A nagy horderejű műszaki fejlesztés a sajtkészítésben, illetőleg a kereskedelmi partnerek rugalmas kiszolgálásában kap majd szerepet.
Kiss János vezérigazgató hangsúlyozta, a MiZo a beruházás tervezésébe és kivitelezésébe is helyi, pécsi cégeket vont be.
Az Új MiZo Rt. legelső jogelődje a Baranya Megyei Tejipari Vállalat volt, amelyet 1994-ben privatizáltak. Az ennek nyomán létrejött MiZo Rt. a felszámolás sorsára jutott, reorganizációja 2002 júliusában fejeződött be, ezt követően jött létre az Új MiZo Rt. A társaság tulajdonosai a Dalmandi Mezőgazdasági Rt. és a Dalmandinvest Rt. Az elmúlt két esztendőben folyamatosan javultak a MiZo gazdálkodási mutatói, a céget növekvő árbevétel és stabil piaci kapcsolatok jellemzik. A legfrissebb piaci felmérések szerint az Új MiZo Rt. a harmadik legnagyobb hazai tejipari cég, alkalmazottainak száma jelenleg 850 fő, éves árbevétele meghaladja a 25 milliárd forintot.

Kaszás Endre - VG

   « vissza

Föoldal mail