CIKKEK

Agrárdemonstráció

2003. 08. 11.

"Az elmúlt hónapok kormányzati tehetetlensége miatt már-már kilátástalan helyzetbe került a magyar mezőgazdaság. (...) Mindeközben a kormány pótcselekvéssel és látszatintézkedéssel múlatja idejét, és meg sem kísérli érdemben orvosolni a mélyülő agrárválságot" -- állt egyebek mellett a Fidesz gazdatagozatának demonstrációra szólító felhívásában. A gazdatagozat mellett a Szabadság a Nemzetért Polgári Kör gazdavédelmi bizottsága tüntetett a Kossuth téren. Faludi Sándor, a gazdatagozat elnöke szerint a kormány az agráriumra vonatkozó egyetlen ígéretét sem tartotta be, ezért döntöttek a figyelemfelhívó demonstráció mellett, amelyet vasárnap tartottak meg. A demonstrálók vidékről szállítottak két túlsúlyos sertést feldarabolva. A húst a mozgássérültek egyesületének, illetve egy gyermekekkel foglalkozó intézetnek ajánlották fel.
A tiltakozó fórumon -- más termelők között -- felszólalt a Parlament előtt már 34. napja demonstráló Szepesi Imre tejtermelő , aki lapunknak elmondta: kemény bírálatot fogalmazott meg a kormány címére, akik csak hazudnak és hazudnak. Annak ellenére, hogy több mint egy hónapja folytatja tiltakozó akcióját, eddig szakmai kompetenciával rendelkező kormányzati emberrel nem sikerült tárgyalnia, észrevételeire érdemleges választ nem kapott.
-- Addig folytatom akciómat, amíg célt nem érek -- közölte a dormándi gazda. -- A mai megmozdulás további erőt adott, hogy a végsőkig kitartsak.
A gazdák mellett felszólalt még a demonstráción Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gabonaszövetkezetek Szövetségének elnöke, s Faludi Sándor. A résztvevők egyébként nemzetiszínű zászlókkal és fekete karszalaggal érkeztek a térre.

Heves Megyei Hírlap

   « vissza

Föoldal mail