CIKKEK

A tejkvóták még egy hónapig eladhatók

2003. 07. 24.

Az év elején a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) lehetővé tette a tejtermelők számára, hogy eladhassák kvótájukat. A határidő augusztus 15-ére módosult.
Az FVM eredeti, év eleji rendelete értelmében a tejtermelők április 15-éig jelezhették a tej terméktanácsnak, hogy el kívánják adni kvótájukat. Az agrártárca ezt a határidőt nemrégiben módosította és augusztus 15-éig meghosszabbította. A formanyomtatványok változatlanul a falugazdászoktól szerezhetők be. Mint ahogy azt Kocsis László , az FVM megyei hivatalának osztályvezetője elmondta, aki eladásról dönt, annak a kvóta teljes mennyiségét értékesítenie kell.
Az FVM-rendelet a felvásárlási árat nettó 25 forint plusz áfában állapította meg kvótaliterenként. Az üzlet lebonyolítását vevőként a minisztérium megbízásából az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. végzi, ez a cég, valamint az FVM-hivatal ad további tájékoztatást a témával kapcsolatban. Információink szerint annak praktikus eladni kvótáját, aki nem extraminőségű tejet termel, hiszen a jövőben a felvásárlók már csak ilyen tejet vásárolnak meg.

Délmagyarország

   « vissza

Föoldal mail