CIKKEK

Vezérváltás a Sole-Mizo élén

Borra tej

2006.01.11

Vezetőváltással kezdődött az év a Sole-Mizo Zrt.-nél. A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó tejipari cégtől ugyanis távozott Gerard Lenihan vezérigazgató. Helyére az OTP Bank első emberének bizalmasa, Baumstark Mihály került. Gerard Lenihan irányításával zajlott le a pécsi Új-Mizo Rt. és a szegedi Sole Hungária egyesülése, amelynek befejeztével Magyarország legnagyobb tejipari társasága jött létre. Az átalakulás nem volt fájdalommentes, hiszen a Mizo pécsi tejüzemét bezárták, 238 dolgozót pedig elbocsátottak.

A Sole-Mizo Rt. most nincs könnyű helyzetben. Szorongatják a tejük árát folyamatosan keveslő termelők éppúgy, mint a termékeiért egyre alacsonyabb átvételi árat ajánló kiskereskedelmi láncok. Magyarország legnagyobb tejipari vállalkozásának ezentúl fel kell vennie a versenyt az unióból érkező olcsó tejipari termékekkel, valamint a többi multinacionális céggel, a Danone-nal és a Frieslanddal.

A megbízást egyelőre április végéig kapó új vezérigazgatónak más teendői mellett kell kormányoznia a Sole-Mizót. Baumstark ugyanis a tejcégen túl Csányi Sándor más érdekeltségeinél is vezető posztot tölt be. Ő a villányi borászati cég, a Csányi Pincészet Rt. elnök-vezérigazgatója. Emellett ott ül az agrártermeléssel foglalkozó egykori állami gazdaság, a Dalmand Rt. igazgatóságában is, valamint igazgatósági tagja az OTP Banknak is.

Mihálovits András - Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail