CIKKEK

Megvan az új tejóriás

2005.11.30

Jóváhagyta tegnap a szegedi Új-MiZo Rt. és a pécsi Sole Hungária Rt. közgyűlése a két társaság összevonását. A fúzióhoz – amelynek során az Új-MiZo olvad be a Soléba – a Gazdasági Versenyhivatal már korábban hozzájárult (VG, 2005. november 24.). Az új társaság a cégbírósági bejegyzés után Sole-MiZo (SM) Zrt. néven működik tovább.
Az SM 50,5 százalékos (többségi) tulajdonosa a ciprusi Unostar Enterprises (UE) Ltd. lesz, amely eddig az Új-MiZo 84,02 százalékát birtokolta. Az UE száz százalékban a Bonitás 2002 Kft.-é, amely Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik. Az új társaság 31,7 százalékos piaci részesedésével megelőzi az eddig piacvezető Frieslandot. Így mostantól az OTP-s bankvezér tulajdonolja a legnagyobb hazai tejipari céget.
A Sole-MiZo átveszi azokat a szerződéseket, amelyeket a két jogelőd korábban a tejtermelőkkel és más partnerekkel kötött – áll a tegnapi közleményben. Az új cég fenntartja az eddigi üzem- és termelési szerkezetet, és megőrzi a mára közismertté vált márkaneveket is

VG

   « vissza

Föoldal mail