CIKKEK

Még több helyszín, még több gazda

2004. 02. 23.

Az Országos Demonstrációs Bizottság közlése szerint hétfőn a korábban bejelentetteknél is több úton tüntetnek a gazdák a főváros környékén értesült a Magyar Rádió.
Az egy hete kezdődött országos demonstráció szervezői szerint nem csak a tejágazat gondjairól, hanem az uniós kifizetésekről, az áfa-visszaigénylésről és a piacvédelemről is egyeztetnek.
Bagi Béla a Demonstrációs Bizottság tagja azt mondta, hogy a tiltakozó akciót a budapesti bevezető utakra is kiterjesztik és a korábbinál több helyszínen, várhatóan 8-10 ezer gazda, 3-4 ezer munkagéppel vonul hétfőn az utakra.
A főváros határánál a 4-es, az 5-ös, a 31-es, és az 51-es főutaknál, illetve a Régi Fóti úton demonstrálnak, s újabb helyszínként felvették a listára a 6-os út Százhalombatta közeli szakaszát is.

Nagygyűlés Győrben

Oláh Ferenctől, a Gazdakörök Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége alelnöke elmondta, hétfőn reggel hétórakor indultak a mezőgazdasági gépekkel Győrön át az egyes úton keresztül, végig a 85-ösön és a 84-esen egészen Kópházáig, ahol délután nagygyűlésre várják a gazdálkodókat és a szimpatizánsokat. A szervezők kérik a közlekedők megértését, mert nem az ő bosszantásukra, hanem saját fennmaradásuk érdekében nyúltak ehhez a módszerhez, tehát, aki ezen a napon Sopron felé akar közlekedni, az csak kerülő úton, a Hanságon át, és a Fertő-parti utakon teheti meg ezt, mert a várhatóan 400 jármű több kilométeres sort jelent, amit nagyon nehéz előzni. Bonyolítja még a helyzetet, hogy a délutáni nagygyűlést követően kedden reggel indul vissza a konvoj Győrbe.
A Győr-Moson-Sopron Megyei TESZÖV tangazdaságai a keddi naptól Győrben, a Marcal városi és a TESCO áruházak környékén osztják a kiváló minőségű csomagolt termelői tejet, természetesen ingyen, és amennyiben nem érik el a tárgyalások a várt eredményeket, a szövetkezeti szektor termelői is a Kossuth térre vonulnak Budapesten, jövő csütörtökön.

MR Online

   « vissza

Föoldal mail