CIKKEK

Gazdatüntetés: ma újra kezdik a tárgyalásokat

2004. 02. 20.

Nem született megegyezés az agrártárca és demonstráló gazdák egyeztetésén, a kormányoldal szerint azonban történt előrelépés. A tárgyalásokat ma 9 órától újra kezdik, s a félpályás útlezárások is folytatódnak az ország több megyéjében - értesült a Magyar Rádió.

A gazdák és a minisztérium között zajló egyeztetésen – híreink szerint – újabb és újabb problémák vetődtek fel. A Magosz elnöke a Magyar Rádiónak elmondta, néhány területen közeledtek az álláspontok, de alapvető kérdésekben nagy még a nézetkülönbség.

Meg nem erősített hírek szerint a tárca a pénteki plenáris ülésén dönt arról, hogy meddig folytatják a tárgyalásokat. Minden erővel azon vannak azonban, hogy mielőbb megnyugtató megoldásokat találjanak a problémákra.

Benedek Fülöp, a szaktárca közigazgatási államtitkára korábban azt mondta, hogy a termelők az elmúlt napokban változó követeléseket fogalmaztak meg és nehezíti a megoldást, hogy ezek mögött nem mindig voltak konkrét igények.

Közben Nagy Tamás a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos szervezetének elnöke kijelentette, amennyiben a gazdák nem érnek el eredményt a tárgyalásokon, a demonstrációt a jövő héten kiterjesztik valamennyi megyére és a fővárosra is.

A félpályás útlezárások csütörtökön az ország 17 megyéjében folytatódtak a szervezők szerint a korábbinál több résztvevővel.

A megbeszélések péntek délelőtt 9 órától kezdődnek újra, a félpályás útlezárások az ország több megyéjében folytatódnak.

MR Online

   « vissza

Föoldal mail