CIKKEK

Gazdatüntetés: hétfőn már a Budapest tábláknál

2004. 02. 20.

A gazdademonstráció szervezői tovább folytatják a Budapestre bevezető utakra tervezett tiltakozó megmozdulások szervezését - tájékoztatta ma reggel a távirati irodát Bagi Béla, az Országos Demonstrációs Bizottság tagja.
Elmondta: a szervezők csütörtökön bejelentették a rendőrségen azt az öt helyszínt, ahol a tárgyalások eredménytelensége esetén demonstrációt szerveznek a budapesti bevezető utakon.
Ezek a 4-es, 5-ös, 31-es, 51-es főutak és a régi Fóti út Budapestre bevezető szakasza. A demonstrálókra a közlekedők általában a Budapest határát jelző tábla környékén számíthatnak.
Bagi Béla jelezte: csütörtökön a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselőivel történt egyeztetés során néhány kérdésben sikerült egyetértésre jutniuk, ám a fontosabb problémák megoldása - amelyet nem részletezett - a pénteki plenáris tárgyalásokra maradt - mondta az Országos Demonstrációs Bizottság tagja.
Bagi Béla szerint a mezőgazdaságot feszítő gondokat nagyon gyorsan meg kell oldani, mivel Magyarország uniós csatlakozásáig már nagyon kevés az idő és további halogatása nincs lehetőség.
Közölte: csütörtökön hasonló számban voltak emberek és gépek az utakon, mint szerdán, azaz mintegy 8.000 ember és mintegy 3.500 gépkocsi, erő- és munkagép vett részt a félpályás útlezárásokban. Pénteken hasonló szituációra számítanak, mint csütörtökön.
Az Országos Demonstrációs Bizottság tagja kitért arra is, hogy a tiltakozók sok helyen felfüggesztik demonstrációjukat a hét végére, ám lesznek olyan helyek, ahol a tiltakozás tovább folyik. Ugyanis a tejtermelők országos nagygyűlésének ügyvivő testülete folyamatos demonstrációt hirdetett meg a tiltakozás kezdetén.

MTI

   « vissza

Föoldal mail