CIKKEK

Parmalat: a termelők részt kérnek a vállalat irányításából

2004. 01. 28.

Nem született megállapodás a Parmalat Hungaria Rt. vezetői és a tejtermelők konzorciuma képviselőinek keddi tárgyalásán; az egyeztetés ma folytatódik - tájékoztatta a távirati irodát a tejtermelők konzorciumának tagja.
Istvánfalvi Miklós az egyeztető tárgyalással kapcsolatban nem közölt részleteket.
Istvánfalvi Miklós korábban arról tájékoztatott: a Parmalat Hungaria Rt.-nek beszállító tejtermelők garanciát várnak a cégtől az eddig beszállított, és ki nem fizetett tej árának rendezésére, valamint a jövőbeni szállítmányok kifizetésére.
A tejtermelők garanciát kérnek arra, hogy a jövőben, a megkötendő megállapodást követően, egy héten belül kiegyenlíti a beszállított tej árát a társaság. Továbbá, hogy a december végéig beszállított és mostanáig ki nem fizetett tej értékét egy hónapon belül, a novemberben beszállítottat pedig megállapodás szerinti ütemezésben kifizeti a cég.
A termelők számára elfogadható megoldás lenne az elmaradt járandóság egy részének tőkésítése, amennyiben a vállalat többi beszállítójával - egyebek között a csomagolóanyagot biztosító, a logisztikát végző vállalkozásokkal - együtt lehetőségük lenne arra, hogy részt vállaljanak a cég irányításából.
"A tejtermelők a székesfehérvári gyár termelésének folytatásában érdekeltek, de rövid határidőn belül megoldást várnak a problémák rendezésére. Ellenkező esetben ugyanis félő, hogy nem lehet egyben tartani a beszállító termelői kört" - fogalmazott korábban a konzorcium képviselője.

VG

   « vissza

Föoldal mail