CIKKEK

Megoldódik a magyar Parmalat működése

2004. 01. 27.

Lapunk értesülése szerint biztosítva lesz a hónapok óta fizetésképtelen Parmalat Hungária Rt. további működése. A kialakult pénzügyi problémák rendezéséről a tegnapi lapzártakor még egyezkedett a székesfehérvári cég a legfontosabb magyarországi bankjaival.
A tejcég vezetői ma fognak megállapodni a tejtermelőkkel A tejcég már több hónapja nem fizetett a termelőknek, akik ennek ellenére nem álltak le a szállítással. A mai napig a székesfehérvári gyárban a megszokott ütemben folyik a termelés, és a cég szerződésszerűen szállít a nagyobb kereskedelmi áruházaknak.
Eközben Rómában nyilvánosságra hozták az olasz anyavállalat, a Parmalat Finanziaria SpA nettó adósságát. A 14,3 milliárd eurós összeg messzemenően felülmúlta az eddigi becsléseket. A Pricewater-houseCoopers könyvvizsgálóinak a legújabb becslését már megküldték Enrico Bondinak, az olasz cég csődbiztosának, aki nyilvánosan ennél kisebb összeget ismert el. A csillagászati tartozás nyilvánosságra hozatala után az olasz cég tudatta, hogy képes teljesíteni a cég a napi termeléssel kapcsolatos kifizetéseit és bérköltségeket is.

VG

   « vissza

Föoldal mail