CIKKEK

Gazdanapok huszadszor

2003. 08. 28.

A mezőgazdaság teljes vertikumát átfogja a bábolnai gazdanapok elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet az idén szeptember 10–13. között rendeznek meg. Az eseményen most a növénytermesztés szerepel majd kiemelt helyen a programok között. Ezen belül a kiállított erőgépek és különféle mezőgépek aránya lesz a legnagyobb. Ugyancsak jelentős hangsúlyt kap az állattenyésztés, az állattartás, a tartástechnológia, az állategészségügy és a takarmányozás. A gazdanapok kiállításain láthatók lesznek a mezőgazdasági építészettel és a szállítmányozással kapcsolatos eszközök, ezenkívül a mezőgazdasági technika minden fontos területe is bemutatkozik. Különféle rakodó- és egyéb munkagépekkel szintén találkozhatnak a rendezvénysorozat látogatói.
A szakkiállítás tervezett területe – a kiállítási standokhoz szervesen kapcsolódó bemutatók helyszínével együtt – mintegy 30 ezer négyzetméter lesz. A csaknem 250 kiállító várhatóan 12 ezer négyzetméteren mutatkozik be. A hazai kiállítók mellett a huszadik alkalommal zajló gazdanapokon most először vesznek részt kollektív standon külföldiek. Az Agragex (a spanyol mezőgépgyártók szövetsége) összefogásában négy spanyol mezőgépgyártó és -forgalmazó cég mutatkozik be Bábolnán.
A szakmai rendezvények, konferenciák ez évi témái között kiemelkedő helyet foglalnak el az ország európai uniós csatlakozásával kapcsolatos előadások. Újdonság lesz az úgynevezett „EU-sátor”, amelyben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Európai Integrációs Pont szakemberei a csatlakozással kapcsolatos konkrét tennivalókról tájékoztatják a gazdákat.
A szakmai programok mellett a nagyközönségnek is szól az IKR Rt. gépshow-ja, valamint a Bábolna Ménesbirtok Kft. harsonás lovasbemutatója. A gazdanapokat a Ménesbirtok Kft., a Bábolna Rt. és az IKR Rt. rendezi, szervezője pedig a Hungexpo Rt. A gazdanapokhoz kapcsolódó másik bábolnai rendezvény a két napon keresztül zajló kukoricafesztivál lesz, amely szeptember 12-én kezdődik.

VG

   « vissza

Föoldal mail