CIKKEK

Lengyel szalmonellás baromfihús érkezett a Lidl raktárába

2005.06.09

Szalmonella-baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok; a húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos szerdán.

A Fejér Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás hatósági állatorvosai szúrópróbaszerűen vizsgálták át, miként az MTI-nek nyilatkozó Berey Attila fogalmazott "az egyik európai uniós országból érkezett baromfihús-szállítmányt", amikor felfedezték a kórokozóval fertőzött, 729 kilogrammnyi tételt. Hozzátette: a szállítmány hatósági zár alatt van. A fertőzött hús biztonságos ártalmatlanítását hatósági felügyelet mellett köteles elvégezni az élelmiszer tulajdonosa. Arról, hogy mikor, milyen járművel és melyik megsemmisítő telepre szállítják a fertőzött szállítmányt, az élelmiszerláncnak bejelentést kell tennie az ellenőrző állomásnak és a hatóság a megsemmisítésig figyelemmel kíséri a fertőzött hús útját.

A Népszabadság értesülését a TV 2 riportja is megerősítette. E szerint a több mint hét mázsa fagyasztott, filézett csirkehús Lengyelországból érkezett az áruházlánc központjába. Elhangzott: a húst a Lidl ma nyíló székesfehérvári áruházába szállítottak volna.

Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail